museum Kura Hulanda
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
10 September 2009 | Nederland, Amsterdam
Na een kort nachtje dankzij Danny .. die om half 12 ’s nachts belde dat zijn auto niet meer startte en wij (Karin, Sander en ik) zo lief waren om het te gaan reden .. was het alweer ochtend.
Sander en ik besloten na het ontbijt weer wat aan school te gaan doen! Jeetje wat zijn we goed bezig! Na te kijken in ons lijstje en op de kaart, besloten we naar het museum Kura Hulanda te gaan; in dit museum was de geschiedenis van de slavernij en de Afrikaanse cultuur te zien.
Na 15Naf te hebben betaald mochten we het museum in. We hadden een plattegrond mee gekregen waarop pijltjes stonden, dit was de route die je het beste kon lopen. Samen met Sander hebben we alles bekeken, het enige nadeel was dat het allemaal aparte gebouwtjes waren en je dus elke keer airco in en uit liep .. dus ja een snotneus was niet heel vreemd aan het einde van het bezoek.
Vooral het gedeelte waar ze dieper in gingen op de slavernij was toch wel heftig. Zo hebben we foto’s gemaakt van bronnen die ophingen, deze zijn toch wel heftig om te lezen. Je weet wel dat er in die tijd veel erge dingen zijn gebeurd, maar dat het er zo verschrikkelijk aan toe ging .. dat is wel even slikken. Zal wat foto’s op de site zetten zodat jullie kunnen lezen wat ik bedoel.
Vandaag was Sander aan de beurt om het verslag uit te werken, ik had dat gister gedaan. Nou moet ik wel zeggen dat het een beetje oneerlijk verdeelt is, want Sander heeft veel meer informatie om te verwerken. Maar wat hij heeft gemaakt is echt super! Ja daar kunnen we trots op zijn!! Dus moet ik de volgende keer maar weer extra mijn best doen .. haha
Na het bezoekje hebben we in de tuin van het museum nog even wat gedronken en zijn we terug naar de auto gelopen. Sander heeft toen foto’s gemaakt van de buitenkant van de auto .. niet schrikken!!
Thuis aangekomen heb ik het haar van Karin geverfd en daarna zijn we samen naar de Albert Hein gereden om boodschappen te doen. We hebben lekker pizza gehaald en een lading toetjes .. op de terug weg stonden we in de file en konden we het niet laten om dan toch maar heel asso de zak chips open te trekken.
Hoe meer je rijdt in Curaçao, hoe brutaler je wordt in het verkeer .. ik moest invoegen en meteen de linkerbaan hebben .. maar ja alles stond vast .. dus: dan maar gewoon de rechterbaan blokkeren en de auto er asso tussen duwen .. haha .. waren toch maar vakantiegangers die me vaag aan zaten te kijken. Natuurlijk moesten we daar even heel hard om lachen.
Inmiddels kan ik zelf al redelijk de weg vinden. Maar het is toch altijd fijn als je iemand bij je hebt die het zeker weet als je zelf even twijfelt …
Thuis lekker pizza gegeten en daarna nog even wat algemene informatie voor school opgezocht. Na wat te hebben gekletst met de groep ben ik naar bed gegaan.
Vandaag is nog even de vraag wat we gaan doen, ik wil op zich wel weer lekker een dagje naar het strand! Maar Sander is super gemotiveerd na twee dagen werken dat hij vandaag naar nog een museum wilt. Dus nog even kijken wat we gaan doen.
Tot snel!!!
10 September 2009 - 15:39
Mama:
Ik ben blij dat jullie af en toe toch wat tijd over hebben om aan school te werken.
Ik ben trouwens benieuwd of je via die Karin(?) een beetje leuk werk weet te krijgen.
Ik ga vanavond nog wel even kijken of er post voor je ligt hoor, maar je weet hoe vergeetachtig ik af en toe kan zijn. (het was echt niet tot me doorgedrongen dat Romeo dat niet zou doen, maar goed....)
En uh volgens mij verkopen ze niet echt veel vitamientjes toch bij de Burger King; grapje hoor, geniet er maar lekker van en wees nou slim bel een tandarts als je last van die kies blijft houden.
xxxx -
10 September 2009 - 16:14
Carola:
Klinkt wel heel mooi hoor allemaal. Leuk om de foto's erbij te zien!
Ik hou de site weer in de gaten :D
Liefs x -
13 September 2009 - 09:37
Pa:
Hoi daffie,
Was er nog even niet aan toegekomen dit verslag te lezen, sorry. Maar het blijft jullie daar blijkbaar goed bevallen, dus dat is mooi. Tja Hollanders en slavernij; een minder fraaie episode in onze geschiedenis. Laten we hopen, dat onze generatie er wat van leert. Fijn dat jullie verslag lekker opschiet, want dat moet natuurlijk wel af. En als het klaar is blijft er nog meer tijd over om te zonnen en te genieten. Al een baantje gevonden? En als je wilt skypen, mail even, want in het weekend staat de PC meer uit dan aan. Hier alles goed, alleen dat ...... pand met die ...... tegelzetter. Dikke kus!