Aftellen is begonnen
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
20 November 2009 | Nederland, Amsterdam
Afgelopen week hebben we weer veel leuke dingen gedaan. Om te beginnen heb ik samen met Anne, Sander, Gino en Dennis een wrakduik gemaakt op de Superior. Echt te vet gewoon!! Gino had een weddenschap verloren en moest een bikini over zijn pak aan tijdens deze duik!? Dit was de laatste duik voor onze Advanced cursus, als opdracht moesten we de Superior onder water natekenen, samen met Sander moest ik het vooraanzicht van de kapiteinshut tekenen. Anne moest de zijkant van deze hut tekenen, Gino en Dennis moesten de zijkant van het schip tekenen.
De resultaten waren erg lachwekkend, Sander had erg last van stikstofnarcose en wilde aangeven dat er 6 ramen in de hut zaten maar gaf met zijn vingers 9 ramen aan … altijd handig!? Na de tekening maken hebben we nog even over het wrak heen gezwommen. Hans wilde een foto maken van ons allemaal op de voorkant van het schip, voordat dit kon moesten we eerst op Sander wachten die elke keer naar voren zwom!? Later vertelde hij dat hij van het schip af wou springen … onder water … yeah right!?
De volgende dag moest Sander (mijn Sander zeg maar … ) duiken voor zijn Open Water cursus, dit was voor hem ook zijn laatste duik. Samen met Suus, Sander en Sander hebben we deze duik gemaakt. We vonden het met z’n drieën erg leuk om mee te gaan namelijk, verslavend hoor dat duiken … haha.
Het was een erg mooie duik! Nina was mee gegaan om foto’s te maken. We hebben dus lekker gek gedaan onder water. Met Hans had ik van te voren afgesproken dat ik als laatste test ongeveer halverwege naar Sander toe moest zwemmen om aan te geven dat ik geen lucht meer had, dit om te zien hoe hij zou reageren. Ging allemaal goed natuurlijk!
Daarna lekker over het rif gezwommen en om het helemaal mooi af te ronden kwamen we een schildpad tegen!? Nina heeft dit natuurlijk voor ons vastgelegd, dus bij de foto’s ook een foto van de schildpad!
De rest van de week was het redelijk rustig, we hebben woensdag de verjaardag van Ellemiek gevierd. Met een groepje voor haar verjaardag uit eten geweest en na het eten wezen stappen bij Ay Caramba, echt heel leuk!! En natuurlijk tijdens het eten cadeautjes uitgepakt.
Gister de halve dag in het Sea Aquarium gehangen, was met duiken mijn logboek vergeten en die moest natuurlijk nog wel afgetekend worden … maar ja Hans leeft onder water en elke keer als ik binnen liep was ik net te laat. Gelukkig werkt Anne bij de snorkelclub en heb ik lekker bij haar zitten kletsen. ’s Middags nog naar Mambo geweest om lekker een beetje te zwemmen.
Nou dat was het wel weer zo’n beetje … vanmiddag ga ik heel sportief beach volleybal spelen.
Ik hou Jullie op de hoogte en tot snel!!
Liefs xxxx
20 November 2009 - 16:33
Pa:
Dat wrak is wel gaaf! Had ik vorige week wel willen zien, maar ja, te laat!
Mooie foto van die schildpad, zo een hebben we zelf ook bij het duiken gezien, dus die foto kopieer ik lekker voor in mijn eigen map; die baracuda is ook wel mooi, dus die gaat mee.
En ja, het zit er bijna op voor je; maar hier is het ook gezellig, alleen nat, koud etc. Ik koop wel weer een staatslot en als ik dan de jackpot win gaan we gewoon nog een keertje, oké?!
Geniet er nog maar even van.
Dikke xxxxx paps. -
20 November 2009 - 19:59
Mama:
Zo'n onderwatercamera is toch wel erg leuk! Die barracuda lijkt zo helemaal niet zo groot eigenlijk of was dit niet die van 1.5 meter? nog even je best doen op je scriptie en dan zit het er weer op meis.
xxxxx -
22 November 2009 - 13:26
Carola:
jeetje wat gaat de tijd snel! Alweer de laatste weekjes die aangebroken zijn.. geniet er nog even volop van meid !
De foto's zijn echt weer super mooi om te zien... En je verhaal is weer leuk om te lezen! Gaat dat je een onderwatercamera had hoor! Anders had je niet van die plaatjes kunnen schieten..
Nou ik zei het net al, maar geniet nog eventjes en tot snel! xx -
22 November 2009 - 14:09
Tessa Caspers:
Heee Daphne!!
wat super vet allemaal, die foto's zijn echt super leuk!
kom je gelijk weer werken als je terug bent?
geniet nog eventjes, vooral van het weer, want het is hier echt koud!
xxxjes -
23 November 2009 - 20:04
Mark.:
Hey Daf! (of was het nu Deb?;))
Jij hebt echt een top-stage gehad! Welke opdracht had je eigenlijk voor school, want als ik het zo lees heb je alleen maar leuke dingen gedaan...
Veel plezier nog de laatste 1,5 week en alvast goede reis terug naar het koude kikkerlandje.
xxx -
30 November 2009 - 16:21
Nicky:
Over 2 dagen kom je al naar huis:-| jeetje meid!
Wat vliegt die tijd he!
Zie je snel!
(K)Nicky -
02 December 2009 - 13:15
Stefan:
Als je dit nog leest voordat je terugvliegt, goeie reis en ik zie je volgende week ofzo wel weer :) -
02 December 2009 - 19:16
Dorien:
Hey Daph,
Goede vlucht terug en tot snel!
Liefs xXx Dorien -
07 December 2009 - 20:02