Duiken
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
13 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam
Uiteindelijk hebben gekozen voor de duikschool bij het Seaquarium. Hier zouden we meteen al duiken met roggen en andere vissen, dus dat was extra spannend. Zeker omdat één van de meiden als de dood was voor vissen.
Zaterdag moesten we al om 9 uur aanwezig zijn en we moesten uit het boek hoofdstuk 1 en 2 helemaal gelezen en gemaakt hebben. Toen we daar aankwamen werden we voorgesteld aan onze duikinstructeur; Ronald.
We zijn begonnen met het passen van de materialen. Daarna moesten we zelf (wel onder begeleiding en met uitleg) de uitrusting duik klaar maken. Dit duurde allemaal vrij lang omdat we met vier meiden waren en er dan altijd wel eentje bij zit die super veel praat (en nee dit keer niet ik!!).
Eindelijk waren we klaar om het water in te mogen, maar eerst nog even snel plassen. Toen 2 van ons in het water lagen, begon het te onweren en moesten we er weer uit. We hebben toen eerst de dvd over hoofdstuk 1 gekeken, in de hoop dat het onweer snel voorbij zou zijn.
Na een heftige regenbui konden we eindelijk het water weer in! Bij de eerste duik kreeg ik mijn oren niet geklaard en moest ik van Ronald het water uit, aan de kant kreeg ik van Hans nog een aantal andere tips hoe ik kon proberen te klaren, gelukkig hielp dit!
Tijdens het middag eten hebben we de dvd van hoofdstuk 2 bekeken. ’s Middags hebben we nog een duik gemaakt, we moesten allerlei oefeningen doen. Volgens Ronald gingen we super goed want we hadden bijna alle oefeningen al gedaan in 2 duiken.
Als laatste alle materialen goed afgespoeld, opgehangen om te laten drogen en toen de vragen van hoofdstuk 1 en 2 na gekeken. Als nieuw huiswerk moesten we voor de volgende dag hoofdstuk 3 lezen en maken.
Zondag moesten we weer om 9 uur aanwezig zijn. Lydia was zaterdag avond flauw gevallen en voelde zich niet zo goed. Ze is toch mee gegaan zodat ze in ieder geval de dvd van hoofdstuk 3 kon bekijken. Vervolgens heeft Lotte haar naar huis gebracht.
Samen met Suus heb ik onze uitrusting al klaar gemaakt en met Ronald zitten kletsen. Toen Lotte terug was snel alles aan en het water in. Lotte en ik waren vrij snel op de bodem, maar Suus bleef elke keer halverwege hangen omdat ze haar oren niet geklaard kreeg.
Uiteindelijk hebben Lotte en ik de opdracht uit gevoerd en heb ik stiekem zitten genieten van de dolfijn aan de andere kant van het hek! Susan kreeg nog steeds haar oren niet geklaard en toen zijn we er maar uit gegaan. Ik ging nog een keer met Ronald naar beneden, om mijn masker af te doen (dood eng!!).
We hebben onder het eten de dvd van hoofdstuk 3 gekeken. Maar tijdens de dvd kregen Susan en Lotte steeds minder zin om nog een duik te maken. Ik was het er wel mee eens dat ik moe was van zaterdag, maar ja vond t duiken super leuk!
Toch hebben we besloten om dan met z’n drieën naar huis te gaan en een andere dag te plannen voor de volgende duiken. Ik ga samen met Lotte vrijdag voor de volgende 2 duiken en Susan en Lydia gaan zaterdag.
Dikke kus
13 Oktober 2009 - 16:13
Pa:
Die duikinstructeurs toch ....
Mooi dat je het brevet nog haalt voordat wij er zijn, kunnen we zeker met z'n drieën lekker onder water!
Tot snel!
xxx -
13 Oktober 2009 - 16:55
Tijn:
leuk hoor! hoe snel kun je je brevet nou halen? -
13 Oktober 2009 - 17:38
Oma:
Fijn dat je dit allemaal kunt doen Daph maar wel voorzichtig aan hoor!
Leuk dat papa en mama naar je toe komen?
Liefs! -
13 Oktober 2009 - 20:28
Mama:
Gelukkig vind je het niet net zo eng als ik in het begin.
Ik hoop dat je het examen komend weekend haalt (moet wel lukken lijkt me als je tot nu toe de vragen foutloos hebt gemaakt) dan kunnen we met z'n drietjes duiken volgende maand.
xxxx -
14 Oktober 2009 - 11:52
Nicky:
He meis,
volgens mij heb je het echt ontzettend naar je zin! Lekker van genieten hoor!
Ik blijf je volgen!!
Liefs Nicky -
17 Oktober 2009 - 22:07
Stefan:
Hej Daph
Speciaal omdat ik nooit iets achterlaat op je blog :) Ik mis het hangen op de bank en kijk uit naar december. Tot die tijd blijf ik je blog maar lezen
liefs