Dolfijnenzwemmen en struisvogelfarm - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Daphne Dragt - WaarBenJij.nu Dolfijnenzwemmen en struisvogelfarm - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Daphne Dragt - WaarBenJij.nu

Dolfijnenzwemmen en struisvogelfarm

Door: Daphne

Blijf op de hoogte en volg Daphne

29 September 2009 | Nederland, Amsterdam

Zo dat is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven had! Afgelopen week niet veel spannende dingen gedaan, beetje op het strand gelegen en gewerkt.
Maar het weekend was erg spectaculair!

Zaterdag zijn Jetsje, Geartje, Sander en ik naar een struisvogelfarm geweest. Het was erg leuk om te zien en onze gids kon (natuurlijk) erg veel over deze dieren vertellen. Ook waren er op het terrein krokodillen, die de restjes van geslachte dieren opaten. En om het nog leuker te maken hebben we ook meerdere leguanen gezien!!

Na de rondleiding hebben we daar struisvogelhamburgers gegeten, was erg lekker maar je moet niet te veel over de struisvogels praten terwijl je aan het eten. Jelstje hoefde niet zo’n hele burger voor zichzelf maar heeft wat stukjes van ons geproefd.

Zaterdag avond zijn de meeste niet gaan stappen, want zondag moesten we fit zijn! We gingen zondag namelijk met DOLFIJNEN zwemmen!!

Zondag was iedereen al vroeg op. We gingen met een groep van 7 mensen uit ons studentenhuis. Bij de Dolphin Academy kregen we eerst een introductie film te zien en een korte uitleg van een van de medewerksters. Daarna mochten we naar buiten om flippers te passen. Er werd gevraagd of Sander en ik samen waren, maar toen ik vertelde dat we met z’n zevenen waren mochten we gelukkig met z’n alle (eigenlijk was het maximale per groep 6 personen). Bij het water aangekomen zagen we dat we met 4 volwassen dolfijnen zouden gaan zwemmen en 1 kleinere, van 9 maanden.

Als eerste mochten we om de beurt het water in komen en kregen we een kusje. Dit was zo onwijs lief, dat kun je gewoon bijna niet onder woorden brengen. Daarna hebben we nog meerdere dingen gedaan; we mochten met ze spelen, ze aaien, laten zingen, de vinnen vast pakken en natuurlijk kregen we ook een ritje! Het gekste is eigenlijk gewoon dat de dolfijnen alles toestaan en het echt lekker schijnen te vinden als je ze aait.

Als laatste hebben we natuurlijk afscheid genomen door naar ze te zwaaien, de dolfijnen zwaaide ook terug terwijl ze op hun rug langs zwommen. Toen we terug liepen bleken de andere groepen allang klaar te zijn en zijn we snel naar binnen gegaan om de eindfilm te bekijken.

Daarna hebben we gekeken naar onze film en de foto’s, we besloten om met z’n alle zowel de cd met foto’s als de dvd te kopen. Want iedereen kon dan de foto’s op zijn laptop zetten en de dvd kopiëren we voor iedereen.

Vervolgens hebben we nog een rondje gelopen en hebben we een dolfijnenshow gekeken.

Nou dat was me toch wel een weekend!
Tot snel!!

Xxxx

• 29 September 2009 - 15:21

Tijn:

Nou nu wordt ik ook echt spectaculair jaloers ;)

• 29 September 2009 - 17:29

Vief:

hoi daf,eindelijk een berichtje van je tante...gaaf joh met die dolfijnen en leuke foto,s
    Je hebt het naar je zin he.
    Ziet er ook allemaal gezellig uit hoor.
    geniet er nog maaar van en tot over lang!!!!liefs vief

• 29 September 2009 - 21:39

Mama:

Geweldig, dat wil ik ook doen!!!

xxxxxxx

• 29 September 2009 - 21:50

Pa:

Geweldig, die dolfijnen; dat gaan we over 5 weken zeker ook doen. We kijken er zowieso al heel erg naar uit, het wordt hier zolangzamerhand herfst: grijs, kil en steeds natter. Dus straks nog een weekje echte zon, we kunnen niet wachten. Blijf schrijven en vooral foto's plaatsen. Dikke kus! paps.

• 30 September 2009 - 10:05

Jochem:

En hoe smaakten die dolfijnen na afloop?

• 01 Oktober 2009 - 16:59

Carola: